Туреччина після пожеж потерпає від повеней - щонайменше 27 загиблих

Туреччина після пожеж потерпає від повеней - щонайменше 27 загиблих

Фото
Укрінформ
Кількість жертв у результаті паводків та сходження селів, спричинених значними опадами у Чорноморському регіоні Туреччини, зросла до 27 людей. 

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Через повінь загинули 25 громадян у провінції Кастамону та двоє громадян у провінції Синоп. Тривають пошуки однієї людини, яка зникла у Бартині», - йдеться у звіті Управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD).

Пошуково-рятувальні роботи тривають. У трьох провінціях - Бартин, Кастамону, Синоп задіяно майже 5 тисяч рятувальників, 19 вертольотів, 630 службових машин, 516 одиниць будівельної техніки, 38 човнів та катерів, 66 машин швидкої, службові собаки. У провінціях працюють мобільні центри з координації та управління рятувальними операціями.

Продовжується операція з евакуації. У трьох провінціях станом на ранок сьогодні човнами та гелікоптерами було евакуйовано 1720 громадян.

Усього в зонах повені перебуває 217 працівників та волонтерів організації Червоного півмісяця Туреччини. Постраждалих забезпечують необхідними речами та гарячим харчуванням.

У провінції Бартин електропостачання всіх населених пунктів відновлено. Без електрики лишаються 112 сіл у Кастамону та 86 сіл у Синопі.

Як повідомляв Укрінформ, п'ять міст у центральній китайській провінції Хубей оголосили червоний рівень тривоги після того, як злива забрала життя 21 людини та змусила евакуювати майже 6 000 осіб.

Фото: sozcu.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-