Аномальна спека у Європі побила рекорд, що тримався 44 роки

Аномальна спека у Європі побила рекорд, що тримався 44 роки

Інфографіка
Укрінформ
На Італійському острові Сицилія температура повітря сягнула +48,8°C - це найвище значення, зафіксоване у Європі за весь час досліджень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

“Сьогодні вдень, 11 серпня, під впливом аномальної хвилі тепла африканського походження ("теплового купола"), на о. Сицилія (Італія) максимальна температура повітря досягла значення +48,8°C за даними автоматичної метеостанції у місті Сіракуза. Інформація була підтверджена офіційно місцевим агрометеорологічним центром (Servizio Informativo Agrometeorologico Siciliano)”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначають синоптики, це значення є новим рекордом не лише для Італії, а й для всієї Європи за весь час інструментальних спостережень.

Попередній рекорд максимальної температури повітря становив +48,0°C - він був зафіксований у столиці Греції Афінах 10 липня 1977 року.

Читайте також: Антициклон «Люцифер» із Сахари розпече Італію до +48°

Як повідомляв Укрінформ, метеорологи прогнозують у деяких регіонах на півдні Італії впродовж наступних днів температуру повітря +48°C. Очікується, що цей тиждень стане найспекотнішим в Італії в цьому році через антициклон "Люцифер" із Сахари.

На цьому тлі департамент цивільного захисту Італії попередив громадян про ризик лісових пожеж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-