З Конституції Білорусі пропонують прибрати норму про нейтралітет

З Конституції Білорусі пропонують прибрати норму про нейтралітет

Укрінформ
З Конституції Білорусі пропонується прибрати норму про прагнення країни до нейтралітету.

Про це заявив журналістам голова Конституційної комісії, голова Конституційного суду Петро Міклашевич, передає Укрінформ з посиланням на БЕЛТА.

"Це положення в чинній Конституції є. З огляду на реальну дійсність, оскільки Республіка Білорусь є членом ОДКБ і фактично входить у військово-політичний блок, треба привести положення Конституції у відповідність з об'єктивною реальністю", - сказав Міклашевич.

За його словами, водночас пропонується на конституційному рівні закріпити положення, що з території Білорусі "не буде ніяких загроз іншим державам; а для захисту суверенітету і територіальної цілісності відповідно до міжнародних договорів Республіка Білорусь використовуватиме колективну оборону".

Читайте також: Латвія запроваджує режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю

У Білорусі сьогодні проходить чергове засідання Конституційної комісії. На ньому розглядаються уточнення редакційного характеру розроблених Конституційною комісією змін до Основного закону.

Як повідомлялося, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-