Губернаторові штату Нью-Йорк хочуть оголосити імпічмент навіть після відставки

Губернаторові штату Нью-Йорк хочуть оголосити імпічмент навіть після відставки

Укрінформ
Американські юристи вивчають можливість оголошення імпічменту губернаторові штату Нью-Йорк Ендрю Куомо після його відставки, про яку він оголосив у вівторок.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN

Судовий комітет Асамблеї (нижньої палати) штату Нью-Йорк уже займається розслідуванням стосовно Куомо за чотирма напрямками: щодо сексуальних домагань, випадків смерті від COVID-19 у будинках для літніх, використання державних ресурсів в особистих цілях та приховування інформації про структурні вади нещодавно збудованого мосту через річку Гудзон «Маріо Куомо», названого на честь батька губернатора.

Читайте також: Прокуратура звинувачує губернатора Нью-Йорка у сексуальних домаганнях кількох жінок

Зазначається, що принаймні дві окружні прокуратури, які розслідують імовірні зловживання Куомо, продовжать роботу і після його відставки.

Генеральний прокурор штату Летиція Джеймс, яка веде розслідування щодо сексуальних домагань, заявила, що «сьогодні закривається сумна сторінка для всього Нью-Йорка».

Читайте також: Губернатор штату Нью-Йорк іде у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

Після відставки Куомо, яка формально відбудеться за два тижні, його місце посяде віцегубернатор Кеті Гочул. Вона стане першою жінкою, яка очолить штат Нью-Йорк.

Як повідомлялося, прокуратура висунула Куомо обвинувачення в сексуальному домаганні до 11 жінок, зокрема його підлеглих. Губернатор-демократ очолював штат Нью-Йорк протягом десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-