Влада Австралії схвалила четверту COVID-вакцину

Влада Австралії схвалила четверту COVID-вакцину

Укрінформ
Управління терапевтичних товарів Австралії (TGA) схвалило для використання вакцину Spikevax американської компанії Moderna.

Цей препарат став четвертим дозволеним для імунізації проти коронавірусу в Австралії, йдеться в пресрелізі TGA.

«Ця мРНК-вакцина попередньо схвалена та включена до Реєстру терапевтичних товарів Австралії (ARTG) для активної імунізації з метою запобігання коронавірусній хворобі (COVID-19), спричиненої вірусом SARS-CoV-2, в осіб віком від 18 років», - йдеться в повідомленні.

Препарат Spikevax рекомендують вводити двома дозами з інтервалом у 28 днів.

Читайте також: Австралія побила добовий рекорд за кількістю заражень на COVID-19

Зазначається також, що дані про імунізацію підлітків віком від 12 до 17 років вакциною компанії Moderna наразі знаходяться на стадії обробки, і дату прийняття рішення щодо вакцинації цієї вікової групи оголосять через 3-4 тижні.

Уряд Австралії очікує отримати загалом 25 мільйонів доз вакцини Spikevax, зокрема 10 мільйонів доз у 2021 році та решту 15 мільйонів - у 2022 році.

Читайте також: В австралійському штаті запровадили вже шостий локдаун із початку пандемії

Наразі в Австралії від SARS-CoV-2 щеплюють трьома вакцинами: британсько-шведської компанії AstraZeneca, американсько-німецького концерну Pfizer-BioNTech, а також американської корпорації Johnson & Johnson.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 203 508 917 випадків зараження коронавірусом, зокрема 4 308 544 летальні, одужали 182 815 159 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-