В Грузії закінчуються лікарняні ліжка для людей з коронавірусом

В Грузії закінчуються лікарняні ліжка для людей з коронавірусом

Укрінформ
Більш як 94% місць, відведених у лікарнях Грузії для пацієнтів з коронавірусом, зайняті, а ресурси для збільшення ліжкового фонду практично вичерпані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Новини-Грузія з посиланням на заступника міністра МОЗ Грузії Тамар Габунію.

«Сектор охорони здоров'я сьогодні знаходиться в умовах максимального навантаження. Сьогодні ми очікуємо мобілізації додаткових ліжок. 7 тисяч ліжок уже мобілізовано, і протягом цього тижня буде додано 500 ліжок. Мобілізація до 8 тисяч ліжок - це максимум наших можливостей. Поки що, в умовах максимального навантаження, з цим ресурсом вдається управляти поточною епідеміологічною картиною, тобто 40 тисячами активних випадків, однак, якщо не вжити додаткових профілактичних заходів, звичайно ж, сектору буде дуже важко даватися управління», - зазначила чиновниця.

Читайте також: Грузія знову вводить обов'язкове носіння масок на вулиці

Згідно з даними на сайті МОЗ Грузії, з 7 118 ліжок для пацієнтів з коронавірусом вільні зараз лише 477.

У ковід-готелях, куди відправляють пацієнтів у разі легкого та середнього перебігу захворювання, вільні 588 місць із 3 140.

Зараз Грузія перебуває на піку четвертої хвилі коронавірусу. Тільки за останню добу в країні виявлено 2 236 нових випадків інфікування, а 44 людини померли.

Читайте також: Грузія отримала 500 тисяч доз Pfizer від США та 15 тисяч AstraZeneca від Литви

При цьому темпи вакцинації залишаються низькими - обидва компоненти вакцини отримали близько 5% населення.

Всього в країні з початку пандемії зафіксовано більш як 450,1 тисячі випадків інфікування, більш як 403,7 тисячі одужали, 6 128 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-