Ніхто з Білорусі не йшов би вішати Шишова, бо «усіх не перевішаєш» - Лукашенко

Ніхто з Білорусі не йшов би вішати Шишова, бо «усіх не перевішаєш» - Лукашенко

Укрінформ
Олександр Лукашенко заявив, що Україна має розслідувати загибель глави Білоруського дому Віталія Шишова і дати відповідь, «хто повісив і як повісив громадянина Білорусі».

Про це він сказав на пресконференції 9 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

«Аж до високого рівня людей (в Україні - ред.) почали кивати на Білорусь (у зв'язку зі смертю Шишова - ред.). Треба розбиратися. А якщо ви нам дорікнули - факти на стіл: коли був там Лукашенко, з якою мотузкою він туди приїхав, навіщо він його повісив ... Вчинили злочин у вас на території. Ви взяли цю людину до себе - ви за неї несете відповідальність», - сказав Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко звинуватив Зеленського у підготовці бойовиків проти Білорусі

За його словами, ніхто з Білорусі не йшов би вішати білоруського політемігранта, тому що «повісили одного - завтра буде такий інший, усіх не перевішаєш».

Лукашенко також заявив, що Шишова «підтримували спецслужби України», він «повісився або його повісили» на території України, тому Україна повинна розслідувати його смерть і надати Білорусі «відповідь, хто повісив і як повісив громадянина Білорусі».

Читайте також: Британія оголосила нові санкції проти Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

«Білоруський дім в Україні» заявив, що за Шишовим велося стеження.

Як повідомляється на сторінках «Білоруського дому в Україні» в соцмережах, Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі.

У Білорусі 9 серпня 2020 року почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, у тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Сьогодні у Мінську до річниці президентських виборів проводиться так звана "Велика розмова з президентом", Лукашенко зустрічається з журналістами і представниками громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-