Штати відправлять в Туреччину два пожежні вертольоти для боротьби з вогнем

Штати відправлять в Туреччину два пожежні вертольоти для боротьби з вогнем

Укрінформ
Сполучені Штати відправлять в Туреччину для боротьби з лісовими пожежами два вертольоти CH-47 «Chinook».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву посла США в Туреччині Девіда Саттерфілда, оприлюднену на сторінці посольства у Фейсбук.

«Через Європейське Командування Збройних сил США та в партнерстві з урядом Туреччини Сполучені Штати перебувають в процесі відправлення двох вертольотів CH-47 «Chinook» для допомогти Туреччині в боротьбі з лісовими пожежами», - повідомив Девід Саттерфілд.

Читайте також: Лісові пожежі в турецькій Анталії майже загасили

Дипломат нагадав, що Туреччина, як союзник США і член НАТО, на початку боротьби проти COVID-19 відповіла на заклик про надання допомоги американцям засобами індивідуального захисту.

«Тепер ми горді відповісти на цей жест, відгукнувшись на прохання Туреччини і підтримавши зусилля Туреччини у протидії лісовим пожежам», - написав американський посол.

Повідомлення опубліковане з хештегом #strongertogether (сильні разом).

Читайте також: Можуть гасити пожежу у горах вночі: до Туреччини прибули чотири українські гелікоптери

Як повідомляв Укрінформ, українські авіатори беруть участь у боротьбі з пожежами в Туреччині з перших днів. два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини 30 липня та активно долучилися до гасіння осередків лісових пожеж. 5 серпня з України прибуло чотири гелікоптери авіакомпанії «Українські вертольоти», які здійснюють вильоти не лише в денний, а й нічний час. Операція з пожежогасіння вночі в умовах гірської місцевості проводиться ними в Європі вперше. «Українські вертольоти» долучилися до гасіння пожеж на безоплатній основі, підтримавши ініціативу Президента України по допомозі Туреччині в боротьбі з лісовими пожежами.

За даними Міністерства сільського та лісового господарства Туреччини, за 11 днів активної боротьби з вогнем було взято під контроль 217 з 223 лісових пожеж у 47 провінціях країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-