Українські пожежники врятували два населених пункти у Греції

Українські пожежники врятували два населених пункти у Греції

Фото
Укрінформ
Українські рятувальники впродовж минулої доби ліквідували у Греції окремі осередки лісових пожеж по фронту 2 250 метрів та врятував два населених пункти – Спатарі і Метохи.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

«Протягом 7 серпня зведеним загоном ДСНС чисельністю 100 осіб на території периферії «Спатарі» у Греції ліквідовано окремі осередки пожежі по фронту 2 тис. 250 м, глибиною до 200 м, врятовано 2 населених пункти с. Спатарі та с. Метохи», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як уточнили в Держслужбі, врятовано від вогню 27 житлових будинків, 1 культову споруду, 33 господарчі будівлі, 1 зерносховище, 1 притулок для собак, 54 вулики та стадо овець.

Роботи з ліквідації пожеж у Греції тривають.

Рятувальники ДСНС надають допомогу у гасінні масштабних пожеж у Греції / Фото: ДСНС

Читайте також: У турецькому Манавгаті, де вирували лісові пожежі, випав дощ

Як повідомляв Укрінформ, Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі через спеку. В країні вже вигоріло щонайменше 56 тисяч гектарів. Загинули двоє людей, евакуйовані тисячі жителів і туристів.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. Уряд на позачерговому засіданні схвалив відповідне рішення про направлення зведеного загону пожежників у Грецію.

У п'ятницю, 6 серпня, зведений загін українських рятувальників прибув до Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-