В Угорщині обмежили продаж дитячих книг на тему ЛГБТ

В Угорщині обмежили продаж дитячих книг на тему ЛГБТ

Укрінформ
Уряд Угорщини, який очолює партія "Фідес" прем'єра Віктора Орбана, обмежив продаж дитячих книг, в яких розповідається про ЛГБТ.

Відповідне розпорядження опубліковане увечері 6 серпня, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Згідно з документом, такі книжки не можуть виставляти на вітринах магазинів. Крім того, їх взагалі не має бути видно. Натомість такі книжки потрібно буде продавати в упаковках, завдяки яким їх неможливо буде ідентифікувати. Крім того, реалізація цих книжок дозволена на відстані 200 метрів від шкіл і церков.

Правило про 200 метрів нагадує угорське законодавство про проституцію, адже секс-працівникам і працівницям також заборонено пропонувати свої послуги на відстані 200 метрів від шкіл і церков.

Читайте також: У Будапешті тисячі людей протестували через закон про ЛГБТ

Ухвалені правила набудуть чинності через 30 днів.

Як повідомлялося, раніше в Угорщині було ухвалено суперечливий закон, який забороняє надавати інформацію про гомосексуалізм, транссексуальність та зміну статі людям віком до 18 років. Парламент Угорщини, де домінує правляча націоналістична партія "Фідес" Орбана, схвалив цей закон у червні. Він, зокрема, забороняє дітям доступ до публікацій про негетеросексуальні стосунки та рекламу, в яких ЛГБТ-спільноти зображені як частина суспільних норм.

Читайте також: Близько 35 тисяч людей взяли участь у прайді на підтримку прав ЛГБТ у Берліні

У ЄС гостро критикували цей документ, бо вважають його дискримінаційним. Європейська комісія заявила, що здійснить правові кроки щодо Угорщини у зв'язку з імовірною дискримінацією секс-меншин.

Натомість офіційний Будапешт відкидає критику та аргументує тим, що прагне захистити право батьків самостійно розв'язувати питання сексуальної просвіти дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-