Гасили добровольці, армія і навіть місцева влада: 426 пожеж за добу зафіксували у Греції

Гасили добровольці, армія і навіть місцева влада: 426 пожеж за добу зафіксували у Греції

Укрінформ
У Греції, яка кілька днів бореться з масштабними пожежами, за добу зафіксовано 426 лісових пожеж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє посольство України в Греції у Фейсбуці.

Зазначається, що за інформацією служби пожежної охорони Греції, у Північній Евії триває лісова пожежа, що спалахнула 3 серпня.

"Наразі працюють 246 пожежників, берегова охорона, грецька армія з підрозділами піхоти, добровольці та місцева влада з цистернами з водою та будівельною технікою. Допомогу надають також 100 пожежників з України, які прибули вчора увечері до Греції", - йдеться у повідомленні.

Тривають лісові пожежі, що спалахнули 4 серпня, в районах Стародавньої Олімпії та Ламбеті, Ілія, а також у Мелпеї, Мессінія.

У лісовій пожежі, що спалахнула 5 серпня, в районі Василіка Парніта, працюють 720 пожежників, а також 40 пожежників з Кіпру, 80 пожежників з Франції та 16 з Ізраїлю.

Крім того, лісова пожежа, що спалахнула у Східному Мані, Лаконія, триває. Працюють 88 пожежників. Допомагають добровольці та водоносці.

Наголошується, що у неділю, 8 серпня, прогнозується дуже високий ризик пожежі для регіону Центральної Греції ( о.Евія, Фіотида, Беотія), регіону Аттика, регіону Крит (Іракліон, Лассіті), Північно-Егейського регіону (острови Лесбос, Хіос, Самос, Ікарія), Південно-Егейського регіону (острови Родос, Карпатос, Кос, Калімнос).

Читайте також: Масштабні пожежі в Греції та Північній Македонії: МЗС дало рекомендації українцям

Як повідомляв Укрінформ, у Греції через спеку бушують лісові пожежі. Зокрема на північ від Афін пожежа вийшла з-під контролю, евакуювали тисячі жителів.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. Уряд на позачерговому засіданні схвалив відповідне рішення про направлення зведеного загону пожежників у Грецію.

У п'ятницю, 6 серпня, зведений загін українських рятувальників вирушив до Греції.

Фото: Eurokinissi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-