Німецька прокуратура відкрила справу проти чиновників через повінь

Німецька прокуратура відкрила справу проти чиновників через повінь

Укрінформ
Генеральна прокуратура в Кобленці (федеральна земля Райнланд-Пфальц) розпочала розслідування проти двох чиновників - глави адміністрації та члена кризового штабу району Арвайлер, який зазнав найбільших людських і матеріальних втрат під час руйнівної повені всередині липня. 

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявив верховний прокурор Геральд Крузе на брифінгу в п'ятницю.

Управління кримінальної поліції землі Рейнланд-Пфальц розпочало поліцейське розслідування «за підозрою у вбивстві з необережності та завданні тілесних ушкоджень унаслідок неспроможності впоратися у зв'язку з природньою катастрофою 14-15 липня 2021 року в долині р. Ар», - поінформував Крузе.

За його даними, в результаті трагічних подій загинула 141 людина, понад 700 отримали поранення. Крузе додав, що відомство з’ясовуватиме, чи були зроблені керівництвом помилки в інформуванні населення про небезпеку, чи можливо було організувати вчасно евакуацію людей та запобігти принаймні деяким смертям.

Читайте також: У Німеччині і досі невідома доля 16 людей, які зникли під час повеней

У прокуратурі не очікують, що результати розслідування будуть швидкими.

Як повідомлялось, злива спровокувала руйнівні повені на річках у Північному Рейні-Вестфалії та Рейнланд-Пфальц у ніч проти 15 липня. Кілька громад, особливо в долині річки Ар, були спустошені. Щонайменше 141 людина загинула в Рейнланд-Пфальц, 16 досі вважаються зниклими безвісти. Поранення отримали 766 людей.

Фото: Christoph Reichwein, Thomas Frey/dpa, WinklerTV, EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-