Канадські прикордонники готуються до страйку: попереджають про затримки на кордоні

Канадські прикордонники готуються до страйку: попереджають про затримки на кордоні

Укрінформ
Співробітники Прикордонної служби Канади оголосять у п’ятницю страйк, якщо не зможуть домовитися із урядом про поліпшення умов праці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Близько 8500 робітників, інтереси яких представляють Альянс держслужбовців Канади та Спілка співробітників митниці й прикордонної служби, готуються долучитися до страйку, під час якого члени об’єднань виконуватимуть лише мінімальний обсяг роботи, який вимагає їх контракт”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що страйк заплано на п’ятницю - всього за кілька днів до відкриття канадського кордону для вакцинованих американців, заплановаго на 9 серпня.

За словами представників професійних спілок, страйк їх членів матиме “величезний вплив” на відкриття кордону, створивши черги у пунктах пропуску та сповільнивши постачання товарів до Канади.

Прикордонники вимагають від уряду підвищення заробітних плат, кращого захисту від домагань та запровадження віддаленої роботи для деяких посад.

Читайте також: У Парижі страйкували працівники головних аеропортів

Зауважимо, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо раніше пообіцяв зробити усе можливе для владнання ситуації.

Нагадаємо: у рамках першого етапу послаблення обмежень на перетин кордону, Канада має намір з 9 серпня дозволити повністю вакцинованим американцям з будь-якою метою відвідувати Канаду. Другий етап передбачає скасування обмежень на перетин кордону для решти повністю вакцинованих іноземців, й має розпочатися на початку вересня.

Фото: CBC News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-