Депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова

Депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова

Укрінформ
Депутати Європарламенту німкеня Віола фон Крамон і литовець Петрас Аустревічюс поклали відповідальність за смерть керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова на владу Білорусі.

Про це, як передає Укрінформ, політики написати на своїх сторінках у Твітері.

«Ще один кошмар. Ніхто не є у безпеці. Білорусь, Лукашенко вбивають власний народ. Цього разу в Україні», - написала фон Крамон.

Аустревічюс зі свого боку пише: «Вбивство громадянина Білорусі Віталія Шишова, керівника неурядової організації «Білоруський дім» в Україні є ще одним актом міжнародного тероризму з боку режиму Лукашенка». Євродепутат нагадує про вбивство інвестигативного журналіста Павла Шеремета у 2016 році, за яким, на його переконання, стоїть білоруський КДБ.

Читайте також: За Шишовим велося стеження - Білоруський дім в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня. Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид. Білоруський дім, керівником якого в Україні був Шишов, заявляє, що за Шишовим, який був змушений переїхати в Україну восени 2020 року, велося стеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-