У Туреччині локалізували 129 пожеж, горить ліс у чотирьох провінціях

У Туреччині локалізували 129 пожеж, горить ліс у чотирьох провінціях

Відео
Укрінформ
У чотирьох провінціях на півдні та південному сході Туреччини тривають лісові пожежі, вогнеборці продовжують роботи по боротьбі з вогнем.

Про це повідомив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі, передає власкор Укрінформу.

«За останні 6 днів ми взяли під контроль 129 пожеж у 31 провінції. Наша боротьба з 9 пожежами триває безперервно в 4 провінціях, а саме в Анталії, Муглі, Испарті та Денізлі», - повідомив міністр.

За його словами, найбільше пожеж триває у провінції Мугла, зокрема в районах Кьойджеїз, Мілас та Сейдікемер. Ще дві в районах Манавгат та Гюндоумуш провінції Анталія, по одній у районі Сютчулер провінції Испарта та районі Гюней провінції Денізлі.

У боротьбі з вогнем зараз беруть участь 16 літаків, у т.ч. з України, 9 БПЛА, більше півсотні вертольотів, один з яких безпілотний, сотні одиниць різної пожежної техніки та більше як 5 тисяч особового складу.

У провінціїї Мугла було евакуйовано більше як 10 тисяч громадян. Як розповіли журналістам пілоти, що беруть участь в операції з гасіння пожежі, вони мають намір взяти вогонь під контроль повністю протягом трьох днів.

Читайте також: Відповідальність за пожежі в Туреччині взяли курдські терористи

Загалом у боротьбі з вогнем загинуло 8 людей.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини та активно долучилися до гасіння осередків лісових пожеж. Міністерство закордонних справ України закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-