У Білорусі журналіста засудили на 1,5 року колонії за «образу Лукашенка»

У Білорусі журналіста засудили на 1,5 року колонії за «образу Лукашенка»

Укрінформ
У Білорусі суд Іванівського району в Брестській області 2 серпня призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців кореспонденту видання "Перший регіон" Сергію Гордієвич за «образу президента країни».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний центр «Весна».

Гордієвича визнали винним в образі представників влади у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, а також у поширенні завідомо неправдивих відомостей (наклеп), які ганьблять іншу особу і містять звинувачення у скоєнні тяжкого злочину, а також у публічній образі президента Білорусі.

Остаточно за сукупністю «злочинів» шляхом часткового складання покарань Гордієвичу призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців з відбуванням покарання у виправній колонії в умовах загального режиму.

Запобіжний захід Гордієвичу змінили з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Читайте також: Польща запропонувала білоруській спортсменці Тимановській гуманітарну візу

Зазначається, що 22 грудня 2020 року дорогою з Дорогичина до Бресту він був затриманий співробітниками ОМОН. Пізніше в його квартирі провели обшук, журналіста затримали на 72 години за порушеною стосовно нього кримінальною справою за cт. 368 КК (образа президента Республіки Білорусь). Йдеться нібито про репост повідомлення в одній з дорогичинських груп в Viber, до якої належить Сергій Гордієвич.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: "Першы рэгіён"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-