На заході Канади вирують лісові пожежі, Ванкувер затягує димом

На заході Канади вирують лісові пожежі, Ванкувер затягує димом

Фото
Укрінформ
У канадській провінції Британська Колумбія виявлено майже дві з половиною сотні лісових пожеж, що зумовили значне погіршення якості повітря.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“У той час, як рівень забруднення повітря у Британській Колумбії продовжує становити загрозу для здоров’я, служба лісових пожеж провінції повідомляє про те, що наразі виявлена 241 лісова пожежа”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що минулого тижня у провінції вирувало близько 300 лісових пожеж, більшість із яких були викликані блискавками. “Метеорологи обіцяють ще блискавки регіонам провінції, загроза виникнення лісових пожеж у яких нині оцінюється високою або дуже високою”, - стверджує видання.

Читайте також: Канадська провінція оголосила надзвичайний стан через лісові пожежі

Окрім цього на більшості території Британської Колумбії цими вихідними панує спека в 30-40 градусів за шкалою Цельсія, а дим від лісових пожеж досяг найбільшого міста провінції - Ванкувера.

Рятувальники вже наказали мешканцям понад 3000 помешкань по всій провінції евакуюватися через наближення вогню. Жителів ще 19 тис. помешкань попередили про вірогідну евакуацію у найближчому майбутньому.

Загалом від початку сезону лісових пожеж у Британській Колумбії вже згоріло 4 780 км кв лісу (більше половини площі Чернівецької області), що на 38% більше, ніж середній показник на цей період року за останнє десятиріччя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-