У США троє вчителів відсудили у хімічного гіганта $185 мільйонів

У США троє вчителів відсудили у хімічного гіганта $185 мільйонів

Укрінформ
У США троє вчителів виграли 185 млн доларів за судовим позовом проти хімічного гіганта Monsanto через шкідливий вплив компонентів у люмінесцентних лампах виробництва компанії.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.  

Рішення оголосили присяжні суду округу Кінг. У позові вчителі стверджували, що зазнали пошкодження мозку внаслідок впливу поліхлорованих біфенілів (ПХБ) у люмінесцентних лампах у освітньому центрі Sky Valley в місті Монро штату Вашингтон.

«Це великий крок для притягнення компанії Monsanto до відповідальності", - ідеться в заяві адвоката вчителів Ріка Фрідмана.

Представниця компанії Bayer, яка придбала Monsanto у 2018 році, Сьюзан Люк заявила, що компанія оскаржуватиме вирок.

"Ці історичні претензії стосуються продукції, яку Monsanto не виробляє вже понад 40 років, - сказала вона. - Матеріали в цій справі не підтверджують висновки про те, що позивачі зазнали впливу небезпечних рівнів ПХБ, або що будь-який вплив міг призвести до заявлених ними пошкоджень».

Читайте також: В Україні щороку утворюється до 550 тисяч тонн небезпечних відходів - Міндовкілля

Водночас компанія Bayer погодилася виплатити 650 млн доларів місцевим жителям, які також подали позови до суду через забруднення ПХБ.

Раніше повідомлялося, що мільйони люмінесцентних ламп по всій країні містять хімічні речовини, які можуть викликати рак та інші захворювання.

ПХБ – група органічних сполук, які вироблялися компанією Monsanto, але були заборонені в 1979 році.

Фото: The Hill

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-