У Гонконзі винесли перший вирок у справі про «нацбезпеку»

У Гонконзі винесли перший вирок у справі про «нацбезпеку»

Укрінформ
Колишнього учасника торішніх продемократичних протестів у Гонконзі засудили до дев’яти років ув’язнення відповідно до нового закону про національну безпеку, ухваленого урядом для переслідування демократичних свобод в автономній провінції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що в рамках першого судового рішення щодо масових протестів, які охопили Гонконг торік, за ґрати кинули 24-річного колишнього офіціанта Тонга Їнг-кіта, який на мітингах на мотоциклі в’їхав у трьох поліцейських, тримаючи прапор з лозунгом «Звільніть Гонконг. Революція нашого часу».

Як повідомляється, судді назвали демонстрацію такого прапора «підбурюванням інших до відокремлення», а також звинуватили Тонга в тероризмі.

Зазначається, що адвокат підсудного подаватиме апеляцію.

Закон про національну безпеку Гонконгу було ухвалено у 2020 році у відповідь на масові протести, які охопили автономну провінцію торік.

Читайте також: У Гонконзі заарештували колишнього головреда продемократичної газети Apple Daily

Новий закон суттєво скоротив судову незалежність Гонконгу і спростив покарання демонстрантів. Він передбачає кримінальну відповідальність за заклики до відокремлення Гонконгу, підривну діяльність і змову з іноземними силами з максимальним терміном ув'язнення.

Пекін заявив, що закон спрямований на запобігання "підбурювання до заколоту" і забезпечить стабільність, але критики стверджують, що він порушує угоду, за якою Велика Британія повернула Гонконг Китаю в 1997 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-