Експрезидента Киргизстану звинуватили в організації масових заворушень

Експрезидента Киргизстану звинуватили в організації масових заворушень

Укрінформ
Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва звинуватили в організації масових заворушень на площі Ала-Тоо в жовтні 2020 року.

Як передає Укрінформ з посиланням на 24.kg, про це заявив адвокат Замір Жоошев.

Він навів витяги з повідомлення про підозру:

«Для реалізації свого злочинного плану Алмазбек Атамбаєв, вступивши в попередню змову з Омурбеком Бабановим, Фарідом Ніязовим, Темірланом Султанбековим, Канатом Сагимбаевим та іншими особами, домовився зібрати натовп людей біля будинку «Медіа Форуму» і в подальшому піти на площу Ала-Тоо з метою захоплення влади ... При цьому знаючи, що на той момент на Старій площі Бішкека зібрався народ з гаслами «люстрації», які були проти приходу осіб колишньої влади і які захищали будинок уряду КР ... Алмазбек Атамбаєв підігрівав у натовпі негативні й агресивні настрої, що призвело до масових бійок на площі Ала-Тоо з групою людей, які зібралася біля будинку уряду КР, і спричинило масові заворушення із застосуванням вогнепальної зброї, каміння, уламків тротуарної плитки та інших підручних предметів», - цитує адвокат повідомлення про підозру.

Читайте також: Засуджений за корупцію експрезидент Киргизстану оголосив голодування

Як повідомляє видання, стосовно Атамбаєва порушено кілька кримінальних справ, у тому числі щодо заворушень у селі Кой-Таш 7-8 серпня 2019 року, фактів корупції та легалізації злочинних доходів. Нещодавно його звинуватили в незаконній видачі паспортів громадянам Туреччини.

9 жовтня Алмазбек Атамбаєв, його прихильники, Омурбек Бабанов та інші заявили ще про один мітинг. На площі сталася бійка між прихильниками нинішнього глави держави Садира Жапарова і колишнього президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-