У Таджикистані за навчальною тривогою підняли усіх військових і силовиків

У Таджикистані за навчальною тривогою підняли усіх військових і силовиків

Укрінформ
У Таджикистані в рамках навчань з перевірки бойової готовності в ніч на четвер 22 липня були підняті всі підрозділи збройних сил і силові структури країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радио Озоди.

Влада каже, що така перевірка проводиться вперше в історії суверенного Таджикистану - перевірка бойової готовності Збройних сил, правоохоронних органів та особового складу мобілізаційних резервів під назвою «Кордон-2021».

За повідомленнями таджицьких державних ЗМІ, перевірка проводилася за сигналом тривоги в спеціально відведених місцях, було охоплено 100 тис. військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, а також 130 тис. офіцерів запасу і солдатів. Крім того, 20 тис. солдатів і офіцерів запасу були відправлені на таджицько-афганський кордон «для поповнення підрозділів прикордонних військ».

Відзначається, що перевірка боєздатності збройних сил у Таджикистані проходить на тлі зростаючої стурбованості ситуацією на афганському кордоні. Особливо після того, як таліби захопили більшість прикордонних районів уздовж таджицько-афганського кордону.

Читайте також: Таліби захопили важливий торговий пункт між Таджикистаном і Афганістаном

Ще 5 липня, виступаючи на засіданні Ради безпеки Таджикистану, президент Емомалі Рахмон доручив мобілізувати 20 тис. військовослужбовців резерву на кордон з Афганістаном.

Як повідомляв Укрінформ, понад 300 афганських військових перейшли на територію Таджикистану з провінції Бадахшан на тлі захоплення талібами нових територій на півночі Афганістану.

Фото: армія Таджикистану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-