Тисячі пінгвінів зібралися біля української полярної станції

Тисячі пінгвінів зібралися біля української полярної станції

Фото
Укрінформ
Українські полярники в липні зафіксували великі скупчення пінгвінів біля антарктичної станції "Академік Вернадський".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Тисячі пінгвінів зібралися неподалік української полярної станції / Фото: Oksana Savenko, Національний антарктичний науковий центр

“В цьому липні наші полярники зареєстрували надзвичайно великі зимові скупчення пінгвінів: на різних островах в радіусі 20 км від станції відпочивають сотні та тисячі особин, а в воді можна спостерігати одночасно сотні пінгвінів, що живляться. Переважно це субантарктичні пінгвіни (дженту) чи пінгвіни Аделі”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, коли в Антарктиці зима, а в Україні відповідно літо, пінгвіни, що живуть біля станції "Академік Вернадський", відпливають північніше. Це пов'язано з тим, що вони харчуються крилем та потребують відкритої води для полювання на "здобич". Коли акваторію навколо "Вернадського" на зиму сковує крига, пінгвіни переміщуються туди, де відкрита вода, щоб мати доступ до їжі.

У зв'язку зі зміною клімату зими стають теплішими, а ділянки відкритої води в районі архіпелагу Вільгельма, де знаходиться станція, зараз можна знайти впродовж усієї зими, а отже і пінгвіни тепер тримаються зовсім неподалік.

Читайте також: Біля української станції в Антарктиді помітили «летючі» айсберги

Зазначається, що на острові Галіндез, де розташований "Вернадський", наприкінці червня та в липні час від часу також з’являлися пінгвіни. В окремі дні їх не відмічали зовсім чи реєстрували невеликі групи. А подекуди чисельність угруповань пінгвінів перевищувала тисячу особин, переважно це були пінгвіни Аделі.

Читайте також: На станції «Академік Вернадський» досліджують загадковий скелет кита

Як повідомляв Укрінформ, у липні до антарктичної станції “Академік Вернадський” припливли дві косатки, що є рідкісним явищем для берегів Антарктиди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-