Папа Франциск у недільній проповіді висловив підтримку постраждалим від повеней у Європі

Папа Франциск у недільній проповіді висловив підтримку постраждалим від повеней у Європі

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час недільної проповіді на площі Святого Петра у Ватикані висловив слова підтримки до постраждалих від стихійного лиха в Європі, закликав до примирення у Південноафриканській Республіці та висловив свою близькість кубинському народові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VaticanNews.

Це був перший публічний виступ Папи після виходу з лікарні. Промовляючи до прочан, Святіший Отець скерував свою думку до різних частин світу, які потребують солідарності.

«Дорогі браття й сестри, виражаю мою близькість населенню Німеччини, Бельгії та Голландії, уражених катастрофічними повенями. Нехай же Господь прийме загиблих і втішить родичів. І підтримає зусилля всіх, спрямовані на допомогу тим, які зазнали серйозної шкоди», - сказав Франциск.

Далі понтифік звернувся до Південної Африки, звідкіля протягом цього тижня надійшли повідомлення про випадки насильства. Папа Франциск приєднався до місцевих єпископів, закликаючи всіх відповідальних «трудитися на користь миру та співпрацювати з владою для надання допомоги потребуючим».

Читайте також: Папа Франциск засуджує ескалацію насильства на Близькому Сході

Папа також висловив свою близкість із кубинським народом, особливо, «з сім’ями, які нині найбільше страждають».

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 14 липня, Папа Римський Франциск залишив лікарню після перенесеної 10 днів тому операції на кишківнику.

Фото: www.vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-