Кількість жертв негоди у Німеччині сягнула 130

Кількість жертв негоди у Німеччині сягнула 130

Фото
Укрінформ
Кількість жертв руйнівної повені на заході Німеччини сягнула 130.

Національні лідери відвідують постраждалі регіони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За загальними попередніми даними поліції, до цього часу знайдено 130 тіл загиблих, кількасот досі вважаються зниклими безвісти. Бундесвер і рятувальники почали піднімати з-під води потонулі автомобілі, є побоювання, що в них могли загинути люди. Натиску води не витримала дамба на Рейні в районі Гайнсберга. Загалом місцевим жителям допомагають десятки тисяч рятувальників, пожежників, військових та працівників інших служб з усієї Німеччини.

Наслідки негоди в Німеччині / Фото: Kadir Ilboga, АА

Містечко Ерфштадт відвідали в суботу федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр і прем’єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет.

Читайте також: Руйнівна повінь у Бельгії: ЗМІ повідомляють про нових загиблих

Обидва пообіцяли підтримку постраждалим. «Ви всі бачили, що відкриті рахунки для допомоги», - закликав глава держави співвітчизників до солідарності. Він зауважив, що поки неможливо точно оцінити масштаби людських жертв.

Наразі стоїть завдання розміщення тих, хто залишився без даху над головою, адже далеко не всі мають родичів і куди йти, сказав Лашет. Він назвав те, що сталося, катастрофою століття.

У неділю на захід прибуде канцлер Ангела Меркель.

Як повідомлялося, зливи викликали потужну повінь, яка торкнулася переважно земель Північний Рейн-Вестфалія і Райнланд-Пфальц. Дощі пройшли в ніч на четвер. Також постраждали від них інші країни на півночі Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-