Кількість жертв повені в Німеччині перевищила 100

Кількість жертв повені в Німеччині перевищила 100

Укрінформ
Кількість жертв негоди на заході Німеччини перевищила 100, Міноборони ФРН оголосило сигнал катастрофи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За даними після полудня, кількість загиблих унаслідок аномальних злив сягнула 103, цифра не є остаточною, зауважують у поліції.

У тому числі, в землі Райнланд-Пфальц загинули не менше 60 людей, у землі Північний Рейн-Вестфалія – щонайменше 43. Кількасот людей досі вважаються зниклими безвісти.

Деякі регіони цих федеральних земель оголосили режим надзвичайної ситуації, «тривогу у разі катастроф у мирний час» оголосило Міноборони ФРН, поінформував речник відомства в п'ятницю на брифінгу в Берліні. Це означає, що командування на місцях може приймати більш незалежні та оперативні рішення відповідно до ситуації.

Читайте також: У Німеччині 1,3 тисячі осіб після повені не виходять на зв'язок

Бундесвер направив у постраждалі райони вже понад 850 чол. особового складу, танки, гелікоптери, іншу військову техніку для ліквідації завалів. У Райнланд-Пфальці допомагають також американські військові, які базуються там.

Майже 200 тисяч домогосподарств залишаються без електрики. У населеному пункті Ерфтштадт-Блессем поблизу Кельна відбуваються масивні зсуви ґрунту в річку, що загрожує обрушенням кількох житлових будинків.

Завершено евакуацію близько 2 тисяч людей у​​містечку Свістталь, де в п'ятницю було повідомлено про ризик затоплення від прориву дамби Штайнбахтальшперре. У районі Одендорф евакуювали 2 будинки для пенсіонерів, загалом понад 80 людей.

Федеральний уряд готує та обіцяє фінансову допомогу в швидкі терміни. Заподіяні збитки сягатимуть мільярдів євро.

Читайте також: Зливи у Бельгії перетворили дороги на річки, є загиблі

Німецька метеорологічна служба прогнозує поступове зменшення сили штормового фронту на вихідних. Однак пізніше в п’ятницю очікуються зливи або грози з сильним дощем - 20 літрів на квадратний метр на годину - на південному заході. В Альпах може йти безперервний дощ, до вечора неділі там можливо випадіння 70-90 літрів на квадратний метр, у східних Альпах - близько 120 літрів на квадратний метр протягом 48 годин.

Це найбільша природна катастрофа з такими людськими жертвами в Німеччині за десятки років.

Фото: Christoph Reichwein, Thomas Frey/dpa, WinklerTV, EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-