Карлів міст у Празі розмалювали неповнолітні - поліція

Карлів міст у Празі розмалювали неповнолітні - поліція

Фото
Укрінформ
Після оприлюднення поліцією Праги відео, де зафіксовано, як молода пара розмальовує графіті історичний Карлів міст, один з вандалів - хлопець - здався правоохоронним органам.

Про це поліція Праги повідомила у Твіттері, передає Укрінформ.

Правоохоронці зазначають, що обоє підозрюваних є неповнолітніми, тому відповідно до закону інформацію про їхні особи не розкривають.

Вандалам може загрожувати до 3 років в'язниці та штраф.

Карлов міст у Празі розмалювали хлопець і дівчина / Фото: Pavel Jaňurek, Novinky, Kateřina Šulová, ČTK, Petr Horník, Právo

Найстаріший празький міст, одну з найвідоміших пам'яток Чехії, було розмальовано в п’ятницю незмивною синьою фарбою. Вандали залишили написи англійською «ненавиджу тебе», «кохання» і «вибач» на постаменті статуї Святого Августина, на кам'яних перилах та підставках для світильників. Експерти оцінюють шкоду від нинішнього акту вандалізму як найбільшу за всю історію мосту.

Читайте також: У Парижі судять вандалів, які під час протестів пошкодили Тріумфальну арку

Карлів міст не вперше стає об’єктом атаки вандалів. Зокрема, німецького туриста, який разом із братом улітку 2019 року розмалював фарбою один зі стовпів, засудили на 1 рік умовно. Окрім того, на нього наклали 100 тисяч крон штрафу (близько 124 тис. грн) та заборонили протягом п'яти років відвідувати Чехію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-