У Бразилії більшість громадян виступають за імпічмент президенту

У Бразилії більшість громадян виступають за імпічмент президенту

Укрінформ
За останніми даними соцопитувань, вперше за каденцію нинішнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, більшість громадян підтримують його імпічмент – після скандалів, пов’язаних із його політикою подолання COVID-19 та закупівлі вакцин.

Про це повідомляє в суботу американське інформагентство Reuters, передає Укрінформ.

«За результатами опитування Datafolha, 54% бразильців підтримують запропонований нижньою палатою країни процедуру імпічменту президента Болсонару, у той час, як лише 42% висловилися проти»,- зазначається в публікації.

Ці результати різняться з опитуванням, проведеним цією компанією в травні. Тоді кількість респондентів, які проголосували «за» і «проти» відставки президента Бразилії розподілилася приблизно однаково.

Читайте також: У Бразилії демонстранти знову вимагали відставки президента Болсонару

Антипатія бразильців до глави держави посилилась на тлі останніх скандалів, пов’язаних із корупційною схемою із закупівлею вакцини Covaxin, розроблену індійською компанією Bharat Biotech. Через це угоду на понад $300 мільйонів довелося зупинити. Комісія Федерального сенату, що вивчила цей випадок, дійшла висновку, що ціна препарату могла бути навмисно завищеною. Верховний суд країни санкціонував розслідування по справі президента щодо зловживання ним владою.

Читайте також: Від COVID-19 у Бразилії померли пів мільйона осіб – у країні спалахнули протести

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Бразилії відбулися масові акції протесту. Люди закидали президентові, що він своїм применшенням небезпеки коронавірусу та сумнівами у користі вакцинації сприяв поширенню коронавірусу та збільшенню кількості жертв хвороби. Деякі протестувальники несли плакати з гаслами «Болсонару - організатор геноциду» й «Так – щепленням».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-