Через аномальну спеку в Канаді загинули мільярд молюсків та риб

Через аномальну спеку в Канаді загинули мільярд молюсків та риб

Фото
Укрінформ
Понад мільярд молюсків та риб уздовж узбережжя Тихого океану в Канаді загинули ймовірно внаслідок рекордної спеки минулого тижня. Експерти попереджають про вразливість екосистем, не звиклих до екстремальних температур.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian 

Зазначається, що після п'ятиденної спеки над західною частиною Канади та північно-західними штатами США температура на узбережжі піднялася до 40°C. Сильна спека призвела до загибелі сотень людей у провінції Британська Колумбія та спричинила сотні лісових пожеж, які наразі палають по всій провінції.

Морський біолог з Університету Британської Колумбії Крістофер Гарлі підрахував, що понад мільярд морських тварин могли загинути унаслідок незвичної спеки.

За словами науковця, на узбережжі неподалік Ванкувера він побачив безліч морських жителів - мідій, равликів, морських зірок, молюсків, які фактично були "зварені" у надмірно теплій воді.

Масова загибель молюсків тимчасово вплине на якість води, оскільки мідії та молюски допомагають фільтрувати воду та створювати умови для інших видів морських тварин.

Також надходили повідомлення про знайдених на узбережжі мертвих риб та устриць.

Читайте також: Аномальна спека в Канаді забрала вже понад 700 життів

Як повідомлялося, під час аномальної спеки Британська Колумбія три дні поспіль оновлювала всеканадський температурний рекорд. Екстремальні погодні умови забрали сотні життів й зумовили лісові пожежі, що повністю знищили містечко Літтон.

Фото: Christopher Harley

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-