У Канаді кілька людей отримали щеплення фізрозчином замість COVID-вакцини

У Канаді кілька людей отримали щеплення фізрозчином замість COVID-вакцини

Укрінформ
Через лікарську помилку кілька людей у Канаді замість щеплення вакциною від COVID-19 отримали ін’єкцію фізрозчином.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Ніагарського регіону Канади, що поблизу Торонто.

«16 червня шість осіб отримали ін’єкцію нешкідливого сольового розчину замість COVID-вакцини у клініці міста Порт Колборне. Загалом Департамент охорони здоров’я зв’язується із 205 людьми, які також робили щеплення у цей день, аби вони пройшли повторну вакцинацію», - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: МОЗ ініціює розслідування після повідомлень про продаж вакцини у приватній лікарні

Зазначається, що адміністрація лікарні негайно почала розслідування, виявивши розбіжності у кількості зроблених щеплень та підготовлених вакцин. «Ми дуже шкодуємо про цю помилку та запевняємо громадськість, що негайно вжили коригувальні заходи. Йдеться, зокрема, про додаткові перевірки наших процедур, покликані виявити подібні помилки, додаткове навчання персоналу та нову документацію для відстежування доз вакцин на шляху від морозильника до людини», - наголосили у департаменті.

У відомстві пояснили, що «н’єкція фізрозчину не має жодних наслідків для здоров’я, однак сольовий розчин не дає захисту від COVID-19».

«Усім особам, яких стосується ця помилка, призначається повторне щеплення з урахуванням належного інтервалу. Дехто з них, можливо, отримає третю дозу, що є безпечним, однак не надає істотних переваг», - підсумували у департаменті.

Як повідомлялося, вже понад 26 млн канадців отримали бодай одне щеплення від COVID-19, тобто близько 70% від загального населення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-