Грузія готова скористатися будь-якими інструментами для членства в НАТО - заступник глави МЗС

Грузія готова скористатися будь-якими інструментами для членства в НАТО - заступник глави МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Грузії вважають отримання Україною і Грузією Плану дій щодо членства в НАТО важливим інструментом майбутнього долучення до Альянсу, а не самоціллю, і заявляють про готовність скористатися будь-яким з них.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав заступник міністра закордонних справ Грузії Лаша Дарсаліа під час онлайн-включення у рамках форуму "Україна 30. Міжнародна політика" у відповідь на запитання щодо реалістичності можливості для України і Грузії стали членами НАТО без проходження етапу ПДЧ.

"Дуже важливо, щоб союзники вказали нам напрям. ПДЧ - це інструмент, а не самоціль, і значно більше важить готовність країни працювати в Альянсі. Ми вже готові приєднатися і скористатися будь-якими інструментами. Отже, і так, і ні. Це залежатиме від конкретних обставин. Важливо, щоб було відчинене вікно можливостей і щоб можна було рухатися далі", - сказав Дарсаліа.

Читайте також: Членство у НАТО: Джапарова каже, що треба переконати країни-скептики

На його думку, Грузії і Україні потрібно індивідуально показувати успіхи у просуванні до членства в НАТО, окрім того, співробітництво країн допоможе наблизитися до цієї мети.

"Членство України та Грузії в НАТО забезпечить не тільки демократичний розвиток наших країн, а й посилить євроатлантичну безпеку", - переконаний грузинський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів НАТО на саміті 14 червня в Брюсселі підтвердили рішення Бухарестського (2008 року) саміту про те, що Україна стане членом НАТО, а також тверду підтримку права України самостійно вирішувати власне майбутнє без зовнішнього втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-