У Тбілісі противники ЛГБТ-маршу напали на журналістів, є постраждалі

У Тбілісі противники ЛГБТ-маршу напали на журналістів, є постраждалі

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Грузії радикальні групи, противники «Тбілісі прайду», напали на журналістів на проспекті Руставелі, унаслідок чого постраждали більш як 10 представників ЗМІ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на грузинську службу «Радіо Свобода».

Про те, що під час контракції біля парламенту постраждали їх співробітники - оператори і кореспонденти, вже повідомили Громадське телебачення Грузії, телекомпанія «Пірвелі», «Мтаварі», «Формула», «Руставі-2», «Радіо Свобода». Оператора Громадського телебачення Грузії доставили в клініку.

Незважаючи на те, що нікого з представників ЛГБТ-спільноти на проспекті не було, учасники контракції не дозволяли журналістам працювати на місці подій - вони закидали знімальні групи різних ЗМІ пляшками, камінням і палицями, нападали на них і ламали апаратуру.

Патрульна поліція обмежилася тим, що вивела журналістів з місця подій і закрила периметр, де проходила контракція, живим ланцюгом.

Акцію «Марш солідарності» на захист прав ЛГБТ-спільноти сьогодні ввечері планувала провести НУО «Тбілісі прайд» та активісти, які їх підтримують. Однак уже з 11 ранку, задовго до запланованого маршу, на проспекті Руставелі почалася контракція. Це сталося відразу після того, як прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що вважає недоцільним проведення «Маршу солідарності» на центральному проспекті.

Читайте також: ЛГБТ-прайд у Стамбулі розганяли сльозогінним газом

Контракція полягала в тому, що кілька сотень людей - представники ультранаціоналістичних організацій «Грузинський марш» і «Грузинська ідея», а також православні активісти рознесли намети опозиції, які вже кілька місяців розташовані на проспекті Руставелі. Вони також розгромили вхід в офіс організації громадських активістів «Сірцхвіліа».

Повідомляється, що радикали також зняли прапор Євросоюзу біля будівлі парламенту Грузії.

Про затримання учасників насильницької акції поки що не повідомляється.

Читайте також: Байден призначив спеціального посланця з питань прав ЛГБТ

У МВС Грузії заявили, що розпочато розслідування за двома статтями Кримінального кодексу Грузії: стаття 154 (незаконне перешкоджання журналістам у здійсненні ними професійної діяльності) і стаття 126 (насильство).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-