У Білорусі закривають корпункт «Єврорадіо»

У Білорусі закривають корпункт «Єврорадіо»

Укрінформ
У Білорусі закривають кореспондентський пункт «Єврорадіо» («Європейське радіо для Білорусі»).

Це випливає з постанови, зареєстрованої в реєстрі Національного правового інтернет-порталу Білорусі, передає Укрінформ з посиланням на Tut.by.

Постанова «Про закриття в Республіці Білорусь кореспондентського пункту товариства з обмеженою відповідальністю «Європейське радіо для Білорусі» (Республіка Польща)» ухвалена урядом Білорусі.

У серпні 2020 року в Білорусі заблокували доступ до сайту «Єврорадіо», після чого редакція переїхала на дзеркало euroradio.pl.

Як відомо, «Європейське радіо для Білорусі» (Єврорадіо) - радіостанція з редакціями в Польщі і в Білорусі. Засноване у вересні 2005 року в Варшаві; здійснює мовлення з 26 лютого 2006 року; у 2009 році відкрито кореспондентський пункт у Мінську.

«Європейське Радіо для Білорусі» є некомерційною організацією.

«Єврорадіо» здійснює мовлення білоруською мовою в FM-діапазоні на Західну Білорусь, поширюючи інформацію також через супутник, сайт в Інтернеті і сторінки в соціальних мережах, позиціонуючи себе як «білоруське» ЗМІ.

Місією радіостанції заявлено «надання білоруським слухачам актуальної, свіжої, незалежної, сучасної і правдивої інформації про події в Білорусії і світі, а також поширення демократичних цінностей».

Читайте також: Литва оголосила режим екстремальної ситуації через наплив мігрантів з Білорусі

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана з боку ЄС, США, України та більшості демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-