Обвалення будинку в Маямі: загиблих вже 24, решту споруди знесуть

Обвалення будинку в Маямі: загиблих вже 24, решту споруди знесуть

Укрінформ
Кількість загиблих унаслідок часткового обвалення 12-поверхового будинку в окрузі Маямі-Дейд (Флорида, США) зросла до 24-ох.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

"Рятувальникам вдалось дістати тіла 24 загиблих", - йдеться у повідомленні.

Понад 120 людей і досі вважають зниклими безвісти. Місцева влада планує прискорити роботи зі знесення вцілілої частини споруди з огляду на нестійкість конструкції.

Читайте також: Байден збільшив допомогу для ліквідації наслідків обвалу будинку в Маямі

Крім того, на початку наступного тижня в Маямі очікують на перший ураган сезону "Ельза". Потужні вітри можуть досягнути й місця, де тривають пошуково-рятувальні роботи, що загрожує дестабілізувати споруду.

Крім того, на початку наступного тижня в Майамі очікують перший ураган сезону "Ельза". Як повідомляє BBC, наразі рятувальники призупинили пошукові роботи на місці багатоповерхового будинку Champlain Towers South, під уламками якого може перебувати 121 особа. У найближчі години їм доведеться здійснити контрольоване знесення тієї частини будинку, яка уціліла. Це необхідно в тому числі тому, що до Флориди наближається тропічний шторм "Ельза", який може зруйнувати те, що залишилося від будови.

Тим часом після цього інциденту у Маямі розпочато перевірку житлових будинків, побудованих понад 40 років тому. Зокрема, за інформацією ЗМІ, у п'ятницю інспектори заявили, що в будинку "Креств'ю Тауер", зведеному в 1972 році, виявлені проблеми з бетоном і системами електропроводки. Будинок, в якому 156 квартир, визнаний структурно нестабільним. А у суботу наказали евакуювати мешканців триповерхового будинку на 24 квартири.

Читайте також: До узбережжя США наближається новий тропічний циклон

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 24 червня в окрузі Маямі-Дейд (штат Флорида) обвалилася частина 12-поверхового житлового будинку.

Серед оголошених зниклими безвісти, які в момент інциденту, найімовірніше, перебували у будівлі, громадяни щонайменше дев'яти країн, зокрема США, РФ, Ізраїлю та шести латиноамериканських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-