В Індії схвалили екстрене використання COVID-вакцини Moderna

В Індії схвалили екстрене використання COVID-вакцини Moderna

Укрінформ
Індія 29 червня дозволила екстрене використання вакцини проти COVID-19 від компанії Moderna.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP

Зараз Індія намагається активізувати процес національної вакцинації після рекордного спалаху хвороби та зростання рівня смертності.

Медзасіб компанії Moderna - четвертий, схвалений до застосування в країні після Covishield та Covaxin від Oxford-AstraZeneca, розроблених індійською фірмою Bharat Biotech, та російського засобу Sputnik V.

"Я радий повідомити, що заявці, отриманій від Moderna через їх індійського партнера Cipla, було надано EUA (дозвіл на екстрене використання). Наші зусилля щодо залучення інших розроблених у світі вакцин, зокрема Pfizer та J&J (Johnson & Johnson), також продовжуються", - сказав член урядового дорадчого органу (NITI) Вінод Пол.

Читайте також: У Греції молоді пропонуватимуть 150 євро за вакцинацію

Як повідомлялося, урядовий Центр США з контролю та профілактиці захворювань (CDC) заявив про ймовірний зв'язок між двома вакцинами проти COVID-19 та рідкісним захворюванням серця у хлопчиків та молодих чоловіків.

Акції компанії Pfizer після цієї інформації впали на 4,2%, Moderna – на 1,2%.

Міністерство охорони здоров'я США оприлюднило заяву, в якій назвало вакцини безпечними та ефективними, а побічні наслідки для серцевої системи «дуже рідкісними». Водночас поява нового штаму коронавірусу, Delta, та його вплив на молодих людей, посилює заклики до вакцинації.

Фото: Jakub Porzycki | NurPhoto | Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-