Суд заборонив владі Нігерії переслідувати користувачів мережі Twitter

Суд заборонив владі Нігерії переслідувати користувачів мережі Twitter

Укрінформ
Суд Економічної Спільноти західноафриканських держав (ECOWAS) заборонив владі Нігерії переслідувати користувачів соціальної мережі Twitter.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TV360.

Рішення стосується застосування проти користувачів мережі різних санкцій або переслідування, залякування, арештів тощо. Таке рішення було прийняте до закінчення розгляду позову 176 Нігерійських громадян, які зажадали скасувати блокування соціальної мережі в країні.

"Незаконне призупинення роботи Twitter у Нігерії, криміналізація нігерійців та інших людей, які використовують Twitter, посилили репресії щодо прав людини та незаконно обмежили права нігерійців та інших людей на свободу вираження поглядів, доступу до інформації та свободу засобів масової інформації в країні", - йдеться у позові.

Читайте також: Нігерія заборонила Твіттер після того, як мережа видалила твіт президента

Як повідомлялося, на початку червня, уряд Нігерії заборонив мережу Twitter в країні «на невизначений термін». Заборону було застосовано через два дні після видалення твіту президента Нігерії Мухаммаду Бухарі як образливого.

У цьому твіті нігерійський лідер пригрозив розібратися з мешканцями південного сходу країни, яких він звинувачує у нападах на об’єкти цивільної інфраструктури в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-