У Штатах вже вакцинували 70% дорослих громадян віком від 30 років

У Штатах вже вакцинували 70% дорослих громадян віком від 30 років

Укрінформ
Вакцинація у США не зможе охопити 70% усіх дорослих громадян (віком від 18 років) до Дня незалежності Америки, 4 липня, однак уже сьогодні принаймні одну дозу отримали 70% осіб, яким виповнилося 30 років.

Так прокоментувала у вівторок цілі й досягнення адміністрації Байдена щодо вакцинації в США речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Фактично зараз, станом на сьогодні, ми вже досягли цього показника (70% вакцинованих – ред.) серед людей, яким виповнилося 30 років та більше», - наголосила представниця адміністрації президента США.

Читайте також: США назвали країни, куди відправлять 55 мільйонів доз COVID-вакцин, Україна - у списку

Раніше Байден заявив, що його адміністрація планує забезпечити вакцинацію 70% всього дорослого населення США віком від 18 років до Дня незалежності Сполучених Штатів, який відзначається 4 липня. Станом на вівторок, цей показник сягає лише 65,4%.

Це пояснюється, зокрема, тим, що молодь вважає захворювання на COVID-19 не особливо небезпечним та уникає вакцинації. Крім того, частина населення, яке не проживає в великих містах, також не вважає, що вакцини їм потрібні.

При нинішніх темпах вакцинації навряд чи в США вдасться досягти 70% серед усіх дорослих до 4 липня, як планувалося з початку.

Читайте також: У Британії - найбільша кількість COVID-випадків з кінця лютого

У цьому зв’язку Псакі прокоментувала ситуацію таким чином: «Ми не розглядаємо це як щось, що пішло не так. Наше бачення полягає в тому, що ми поставили перед собою сміливу та амбітну мету, яку президент почав втілювати від самого початку. І ми очікуємо досягнути цієї мети через пару тижнів після 4 липня».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати займають одну з лідируючих позицій у світі за кількістю вакцинованих людей. При цьому, США застосовують три вакцини від COVID-19 власного виробництва, які постачають компанії Moderna, Phizer та Johnson&Johnson.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-