Глобальна коаліція щодо розгрому ІДІЛ проведе зустріч міністрів 83 країн

Глобальна коаліція щодо розгрому ІДІЛ проведе зустріч міністрів 83 країн

Укрінформ
Глобальна коаліція щодо розгрому терористичного угруповання «Ісламська держава», яка включає 83 країни-партнера, в тому числі Україну, проведе зустріч на рівні глав зовнішньополітичних відомств 28 червня в Італії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Державний секретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо співголовуватимуть на зустрічі Глобальної коаліції щодо розгрому ІДІЛ на рівні глав зовнішньополітичних відомств 28 червня для обговорення зусиль у цій кампанії для досягнення довготривалої поразки ІД», - зауважили в американському відомстві.

Засідання Глобальної коаліції проходитиме в Римі.

Читайте також: Канада продовжила операцію проти ІДІЛ на Близькому сході

Мета нинішньої зустрічі – обговорити шляхи знищення залишків ІДІЛ в Іраку та Сирії, а також протидії осередкам терористичної мережі в інших регіонах, зокрема, в Африці. Учасники засідання також оцінять нинішні пріоритети Коаліції, пов'язані зі стабілізацією обстановки; протидією залученню іноземних бійців-терористів; обмеженням каналів фінансування ІДІЛ; протидією комунікаціям між терористичними осередками.

Читайте також: Військові в Іраку ліквідували чотирьох бойовиків ІДІЛ

Нагадаємо: Глобальна коаліція щодо розгрому ІДІЛ (Ісламської держави Іраку та Леванту, міжнародної терористичної організації) була створена 10 вересня 2014 року за ініціативи США. Наразі до її складу входять 83 країни-партнери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-