Викрадення Чауса: у Молдові спростовують справжніть документа з іменами держохоронців

Викрадення Чауса: у Молдові спростовують справжніть документа з іменами держохоронців

Укрінформ
Служба інформації і безпеки Молдови (СІБ) спростувала справжність опублікованого в ЗМІ документа з іменами 29 співробітників Служби держохорони, які нібито можуть бути причетні до викрадення в Кишиневі українського екссудді Миколи Чауса.

Про це 18 червня заявили в пресслужбі СІБ, передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Видання напередодні опублікувало копію документа управління внутрішньої безпеки СІБ з іменами 29 співробітників Служби держохорони, які нібито можуть бути причетні до викрадення Чауса. Джерело, яке передало NM документ, стверджує, що він є і у прокурорів, що розслідують викрадення Чауса.

«СІБ зазначає, що так званий документ, випущений установою, на який посилаються ЗМІ, - підробка. Про це ми офіційно повідомимо і членів комісії, яка займається розслідуванням можливого викрадення екссудді України Миколи Чауса», - заявили у відомстві.

Читайте також: Екссуддя Чаус заявив, що знайшов в Україні адвоката

Служба інформації і безпеки знову заявила про свою непричетність до цієї справи, зазначивши, що надає необхідну підтримку правоохоронним органам у розслідуванні та встановленні особи осіб, причетних до викрадення Чауса.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева. Інформацію підтвердили в столичній поліції.

3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку колишньому українському судді Миколі Чаусу, який з 2016 року ховається в Молдові.

Читайте також: Якщо Чаус з’явиться на території іншої країни, ми його ніколи не отримаємо — Ситник

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того самого року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У жовтні 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса з посади, а 28 листопада 2017 року прийняла рішення звільнити його з посади судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-