ЄС закликав режим Лукашенка відмовитися від «таємних» страт

ЄС закликав режим Лукашенка відмовитися від «таємних» страт

Укрінформ
Європейський Союз закликав владу Білорусі відмовитися від практики застосування вищої міри покарання у зв’язку із ознаками того, що в Білорусі була здійснена чергова «таємна» страта одного із засуджених за кримінальний злочин.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві речника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз дізнався, на основі інформації від поважної правозахисної організації «Вясна», що родичі Віктора Павлова, засудженого до смертної кари в Білорусі, щойно отримали відмову у наданні інформації щодо його місця знаходження. Відмова від точної інформації про це для родичів у попередніх випадках була ознакою таємного виконання вироку авторитарним режимом Білорусі, яка є єдиною країною в Європі, де все ще використовують вищу міру покарання», - наголошується в заяві.

Як зазначається у документі, Білорусь має припинити запровадження системи секретності у власній системі кримінальних покарань. Євросоюз повторив свій беззаперечний спротив використанню вищої міри покарання за будь-яких обставин. «Смертна кара є жорстоким та негуманним покаранням, яка не може упередити злочини та є неприйнятним запереченням людської гідності», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Режим Лукашенка переслідує медиків, які брали участь у протестах – Amnesty

Як повідомлялося, Європейський Союз послідовно виступає за скасування смертної кари в усіх країнах світу зважаючи на те, що за будь-яких обставин покарання злочинців смертю є порушенням фундаментального права людини на життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-