Ізраїль заявляє про пожежі через «вогняні кулі», запущені з сектора Гази

Ізраїль заявляє про пожежі через «вогняні кулі», запущені з сектора Гази

Укрінформ
Влада Ізраїлю заявила 16 червня, що пожежники борються з «чотирма пожежами, розпаленими повітряними кулями, запущеними... з сектора Гази».

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Ізраїльські військові також заявили, що застрелили палестинську жінку, яка нібито напала на солдатів поблизу Рамалли на Західному березі. Цю версію заперечив родич жінки, заявивши, що вона «помилково пішла тією дорогою».

Напруга в регіоні лишається високою після бомбардування новим урядом Ізраїлю протягом ночі у відповідь на запуск таких куль напередодні.

Ці авіаудари стали першим нападом Ізраїлю на сектор Гази з моменту припинення вогню минулого місяця після 11 днів прикордонних боїв.

Читайте також: В Газі оцінили збитки в результаті конфлікту з Ізраїлем

Нагадаємо: ізраїльські військові вранці 16 червня заявили, що їхні літаки атакували об’єкти угруповання «Хамас», де зберігалася зброя, у відповідь на запуск «вогняних куль», які, за словами місцевих пожежників, викликала близько 20 пожеж на півдні Ізраїлю.

Комплекси, проти яких завдано удари, використовуються «Хамасом» для зустрічей та планування атак, йдеться в заяві військових.

Палестинські джерела повідомили, що ізраїльські військово-повітряні сили завдали удару щонайменше по одному об’єкту на схід від Хан-Юніса на півдні сектора Гази, де проживає близько двох мільйонів людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-