Байден: Якщо Навальний помре у в’язниці, наслідки для Росії будуть руйнівними

Байден: Якщо Навальний помре у в’язниці, наслідки для Росії будуть руйнівними

Укрінформ
Президент США Джо Байден попередив кремлівського лідера про «руйнівні» наслідки для його режиму в разі, якщо головний політичний опонент Путіна, Олексій Навальний, помре в ув’язненні.

Про це глава Білого дому заявив під час пресконференції за результатами зустрічі з президентом РФ у Женеві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я дав йому (Путіну – ред.) чітко зрозуміти, що я переконаний: наслідки цього (смерті Олексія Навального – ред.) будуть руйнівними для Росії», - підкреслив американський лідер.

Він також наголосив, що Сполучені Штати продовжать акцентувати увагу на порушеннях фундаментальних прав людини, «оскільки це визначає те, ким ми є».

Читайте також: Байден підтвердив підтримку України під час зустрічі з Путіним

У цьому зв’язку Байден також заявив, що американська сторона наполягає на поверненні двох американських громадян – Пола Вілана й Тревора Ріда, які незаконно утримуються в ув’язненні в Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден ще перед самітом у Женеві заявив про те, що Сполучені Штати мають намір порушити у двосторонньому діалозі з Росією питання щодо дотримання прав людини. Водночас у Кремлі різко негативно відреагували на цю заяву президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-