Саміт Байден-Путін продовжився у розширеному форматі

Саміт Байден-Путін продовжився у розширеному форматі

Укрінформ
Зустріч президентів США й Росії продовжилася у розширеному форматі, коли до глав держав приєдналися ще п’ятеро високопоставлених урядовців із кожної зі сторін.

За інформацією CNN, переговори у скороченому складі тривали трохи більше півтори години, повідомляє Укрінформ.

«Перша сесія (переговорів – ред.) розпочалася о 13:44 за місцевим часом та завершилась о 15:17 - загалом тривала 93 хвилини. Перша зустріч за розкладом планувалася (тривалістю – ред.) 1 год. 20 хвилин, тож вона трохи вийшла за межі графіку», -зауважується в повідомленні телеканалу з місця подій.

Тим часом, пізніше було підтверджено про початок другого раунду переговорів, у розширеному форматі.

Читайте також: Білий дім наполіг, щоб не було спільної пресконференції Байдена з Путіним - CNN

Як повідомляв Укрінформ, проведення переговорів президентів США і Росії передбачалася у двох форматах: «П плюс один», тобто президент і глава зовнішньополітичного відомства з кожної сторони, а також «П плюс п’ять».

Зокрема, розширений склад («П плюс п’ять») з американського боку передбачав участь держсекретаря США Ентоні Блінкена, його заступниці з політичних питань Вікторії Нуланд, радника з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, старшого директора Ради нацбезпеки по Росії Еріка Гріна й посла США в РФ Джона Саллівана.

Читайте також: На фотосесії Байдена й Путіна сталася «сутичка репортерів»

За інформацією російських ЗМІ, до делегації РФ увійшли міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, помічник президента РФ Юрій Ушаков, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, посол Росії в США Анатолій Антонов, глава Генштабу РФ Валерій Герасимов, заступник голови МЗС Сергій Рябков (курує тому числі відносини з США), заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак (курує українські питання) і спецпредставник з сирійського врегулювання Олександр Лаврентьєв. Утім, із російського боку не було уточнено, хто саме з делегації увійшов до формату «П плюс п’ять» у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-