ЗМІ назвали склад делегацій Росії та США на зустрічі у Женеві

ЗМІ назвали склад делегацій Росії та США на зустрічі у Женеві

Укрінформ
Телеканал CNN опублікував список американської делегації на розширеній зустрічі президентів США і РФ Джона Байдена та Володимира Путіна 16 червня у Женеві.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт телеканалу.

Зокрема, у зустрічі в розширеному складі в Женеві від США візьмуть участь державний секретар США Ентоні Блінкен, його заступниця з політичних питань Вікторія Нуланд, радник з питань національної безпеки Джейк Салліван, старший директор Ради нацбезпеки по Росії Ерік Грін і посол США в РФ Джон Салліван.

Водночас російські ЗМІ зазначають, що до російської делегації увійшли міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, помічник президента РФ Юрій Ушаков, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, посол Росії в США Анатолій Антонов, глава Генштабу РФ Валерій Герасимов, заступник голови МЗС Сергій Рябков (курує тому числі відносини з США), заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак (курує українські питання) і спецпредставник з сирійського врегулювання Олександр Лаврентьєв.

Раніше у Білому домі повідомили, що зустріч президентів США й Росії розпочнеться близько 13 години за часом у Женеві й проходитиме у двох форматах, які відрізнятимуться складом делегацій, після чого заплановані окремі пресконференції Джо Байдена й Володимира Путіна.

За інформацією ЗМІ, Путін уже прибув на віллу Ла Гранж, де проходитиме саміт, де його зустрів президент Швейцарії.

Байден прибуде після Путіна.

Лідери привітаються з президентом Швейцарії, після чого всі троє вийдуть назовні, де їх чекатиме преса.

Далі відбуватиметься спілкування лідерів США й Росії - спочатку у форматі «плюс один» (тобто президент плюс керівник зовнішньополітичного відомства та по одному перекладачу з кожної зі сторін), а після цього формат переговорів буде розширений до «плюс п’ять».

Передбачається, що глави держав загалом спілкуватимуться впродовж чотирьох-п’яти годин, при чому офіційного обіду або інших перерв не передбачається. По завершенню зустрічей очікується, що спочатку президент РФ проведе власну пресконференцію, потім з пресою спілкуватиметься президент США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США запропонував російському лідеру провести зустріч для обговорення нагальних питань у квітні. Тоді Росія зосередила понад 100-тисячний військовий контингент на кордонах з Україною та в окупованому Криму, що загрожувало новим масштабним загостренням в Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-