Альпіністи з США та Гонконгу встановили два рекорди зі сходження на Еверест

Альпіністи з США та Гонконгу встановили два рекорди зі сходження на Еверест

Укрінформ
Наприкінці травня американець Артур Муйр і жителька Гонконгу Цзан Інхунь зійшли на вершину найвищої у світі гори Еверест і встановили по рекорду — як найстаріший житель США, що це зробив, і за найшвидше сходження серед жінок.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зокрема, 75-річний Артур Муйр здійснив сходження на Еверест у складі туристичної групи, організованої американською компанією Madison Mountaineering. Попередній рекорд належав Біллу Бурку, який піднявся на найвищу гору світу у 2009 році у 67-річному віці.

А 45-річна Цзан Інхунь досягла вершини Евересту з базового табору за менш як 26 годин: вона вирушила о 13:20 за місцевим часом 22 травня і прибула о 15:10 23 травня. Це в півтора раза швидше, ніж попередній рекорд, встановлений у 2017 році Пунджо Янґму Ламою з Непалу. Вона відома тим, що ще у 2017 році стала першою жінкою з Гонконгу, яка піднялася на Еверест.

Читайте також: Харків'янин встановив національний рекорд за кількістю сходжень на Еверест

Як зазначає Aljazeera, упродовж цього альпіністського сезону влада Непалу видала рекордні 408 дозволів на сходження на Еверест. Станом на зараз, за даними управління з питань туризму Непалу, вже близько 350 людей піднялися на вершину гори.

Дозволи продовжують видавати попри спалах коронавірусу, зокрема й серед кількох груп, які планували сходження. За даними The Kathmandu Post, щороку Непал заробляє 4 мільйони доларів, видаючи дозволи на сходження на Еверест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-