Атака на трубопровід: у деяких штатах США досі бракує бензину

Атака на трубопровід: у деяких штатах США досі бракує бензину

Укрінформ
Дефіцит бензину в східних штатах США може тривати ще кілька днів - до цього призвели панічні настрої серед водіїв, зумовлені недавнім зупиненням трубопроводу Colonial Pipeline.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на американські медіа.

Водії масово скуповували бензин на автозаправках, і його нестача може відчуватися від кількох днів до двох тижнів, пише The Hill.

За даними GasBuddy, вебресурсу, який відстежує ціни на пальне, у п'ятницю станом на 17:00 (північ суботи за Києвом) у Вашингтоні 81% заправок залишалися без пального, в Північній Кароліні – 65%, у Південній Кароліні – 48%, у Вірджинії та Джорджії – по 45%.

Аналітики пояснюють це «панічним скуповуванням і накопиченням» пального, і вказують, що потрібен час, аби люди припинили це робити, навіть коли постачання нормалізується.

Читайте також: Після хакерської атаки на трубопровід у США дорожчає бензин

«Ми очікуємо, що це займе кілька днів, принаймні вихідні та на початок наступного тижня. Потрібно трохи більше часу, аби все повернулося до норми», - цитує The Hill представника Американської автомобільної асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, один з найбільших у США постачальників пального - компанія Colonial Pipeline заявила про відновлення роботи після масштабної кібератаки, яку пов’язують з групою російських хакерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-