Справа Флойда: експоліцейським висунули нові обвинувачення

Справа Флойда: експоліцейським висунули нові обвинувачення

Укрінформ
Федеральне велике журі США висунуло трьом колишнім офіцерам поліції, причетним до загибелі Джорджа Флойда, обвинувачення в порушенні його конституційних прав.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на судові документи, подані до Федерального суду штату Міннесота.

Колеги Дерека Шовіна, раніше визнаного судом Міннесоти винним у вбивстві, Джей-Александер К'юн і Ту Тао обвинувачуються в тому, що порушили права Джорджа Флойда, не втрутившись у ситуацію з неправомірним застосуванням сили. Вони та ще один поліцейський - Томас Лейн - також обвинувачуються в тому, що не надали загиблому необхідної медичної допомоги.

Читайте також: Засуджений за вбивство Джорджа Флойда ексофіцер просить про новий розгляд справи

Влада Міннесоти також обвинуватила цих трьох поліцейських у злочинній недбалості, пособництві в ненавмисному вбивстві та підбурюванні до нього.

У США порушення конституційних прав, що спричинило смерть людини, передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Байден - про вирок убивці Флойда: Ніхто не має бути вищим від закону

Як повідомлялося, експоліцейського Дерека Шовіна суд штату Міннесота визнав винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Йому загрожує 40 років ув'язнення. Адвокати колишнього правоохоронця збираються подати апеляцію.

Торік смерть Джорджа Флойда спровокувала потужну хвилю протестів та бунтів проти поліцейського свавілля в США та деяких країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-