Опозиція у М'янмі вважає план АСЕАН недостатнім для припинення насильства

Опозиція у М'янмі вважає план АСЕАН недостатнім для припинення насильства

Укрінформ
Протестний рух М'янми лише частково задоволений планом Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), спрямованим на врегулювання ситуації в країні.

Відповідну заяву зробив Рух громадянської непокори М’янми, повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

"Ми визнаємо й вітаємо той факт, що АСЕАН вдається до безпрецедентних кроків, але з огляду на реалії мусимо зазначити, що запропоновані заходи не є ані достатніми, ані адекватними", - йдеться в заяві.

На думку опозиції, АСЕАН має залучити до стратегії врегулювання конфлікту тіньовий уряд "як представника народу М'янми".

Читайте також: Військова влада М'янми видала ордери на арешт 26 лідерів опозиції

Напередодні учасники саміту АСЕАН в Джакарті зажадали від військової влади припинити насильство в М'янмі, встановити діалог із громадськими силами й надати доступ для гуманітарної допомоги.

Утім, як зазначається, навіть у день саміту, в якому взяв участь і глава хунти М'янми генерал Мін Аунг Хлайн, у країні застосовували силу проти учасників протесту.

Читайте також: На саміті АСЕАН домовилися про припинення насильства у М'янмі

Як повідомлялося, у М'янмі 1 лютого стався військовий переворот. Невдовзі у країні почалися масштабні акції протесту. За оцінками правозахисних організацій, під час заворушень загинуло близько 750 осіб, під вартою перебувають понад 3,3 тисячі критиків режиму. Правозахисники також не раз заявляли про факти тортур затриманих протестувальників.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-