Кампанія із вакцинування у Бразилії на межі зриву через масову неявку

Кампанія із вакцинування у Бразилії на межі зриву через масову неявку

Укрінформ
Півтора мільйона бразильців пропустили другу дозу щеплення від COVID-10, наразивши на небезпеку зриву усієї національної кампанії із вакцинування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters із посиланням на дані міністерства охорони здоров’я Бразилії.

“Кампанія із вакцинування від COVID-19 у Бразилії наражається на небезпеку людьми, які пропускають другу дозу щеплення. Вже 1,5 млн людей пропустили візит до лікаря за другою дозою щеплення, необхідного для максимального захисту”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Бразилія не буде вводити локдаун попри рекордні показники смертності

Зазначається, що випробування вакцини Sinovac, на яку припадає близько 80% щеплень у Бразилії, показали її ефективність на рівні усього 16% за умов отримання лише однієї дози.

“Експерти та владні органи, залучені до кампанії, запевняють, що низька явка пов’язана із поганою комунікацією, оскільки люди або не усвідомлюють важливість другої дози або просто забувають, коли саме їм необхідно прийти”, - стверджує Reuters.

Читайте також: COVID-рекорд в Індії: за добу помер 1 761 хворий

Міністерство охорони здоров’я Бразилії нині готує національну медіакампанію з інформування, аби нагадати жителям про важливість отримання другої дози щеплення.

Нагадаємо, що до недавнього часу у Бразилії від COVID-19 вмирало більше людей, ніж будь-де у світі, однак цього тижня на перше місце за кількістю смертей вийшла Індія.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-