Nord Stream 2: Меркель нагадала, що Європа все одно купує газ у Росії

Nord Stream 2: Меркель нагадала, що Європа все одно купує газ у Росії

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вчергове намагається переконати, що наслідки від функціонування газопроводу «Північний потік-2» будуть позитивними.

Про це Меркель заявила, відповідаючи 20 квітня на запитання делегатів ПАРЄ у форматі відеоконференції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У мене враження, що ми, можливо, саме в питанні «Північного потоку-2» вирішуємо конфлікт, який є набагато ширшим. І питання стосується того, як ми хочемо вести справи з Росією, власне в галузі енергетики. Німеччина вирішила будувати цей проєкт. Я знаю, що є політична боротьба, що багато хто бачить ситуацію по-іншому», - пояснила свою позицію Меркель.

При цьому вона наголосила, що ЄС забезпечив збереження транзиту російського газу через територію України.

«Я знаю, що є суперечності щодо «Північного потоку-2». Я знаю також про ставлення країн-членів. Ми як ЄС через зміну правил внутрішнього ринку знайшли спільну позицію для дозволу таких трубопроводів. Але хочу зауважити, що газ постачається з Росії не лише через «Північний потік-2» (який ще навіть не йде), але також через «Північний потік-1», через Україну, через Туреччину», - додала канцлер ФРГ.

Читайте також: Байден каже, що завжди був проти Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня у Німеччині Федеральне відомство з морського судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило заперечення екологічних організацій, підтвердивши свій дозвіл на продовження робіт з прокладання труб у межах проєкту «Північний потік-2» дном Балтійського моря.

За даними компанії Nord Stream 2 AG, на цей час прокладено 2339 км з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу «Північний потік-2».

Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газопроводу «Північний потік-2» було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Читайте також: Реакцією на ескалацію агресії РФ має стати негайне зупинення Nord Stream 2 - євродепутатка

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Противниками проєкту також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-