У п’ятницю у Штатах по всій країні приспустили державні прапори

У п’ятницю у Штатах по всій країні приспустили державні прапори

Укрінформ
У п’ятницю у США по всій країні наполовину було приспущено державні прапори.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Президент Джо Байден видав відповідне розпорядження, аби вшанувати жертв масової стрілянини у будівлі FedEх в Індіанаполісі, штат Індіана, під час якої загинуло щонайменше вісім осіб. Байден назвав випадки збройного насилля у США «епідемією», з якою країна має боротися.

Читайте також: В Індіанаполісі чоловік відкрив вогонь у будівлі FedEx, вісім загиблих

Два тижні тому Байден видавав таке саме розпорядження після стрілянини у штаті Каліфорнія, коли загинуло четверо осіб. За словами президента США, збройне насильство «пронизало саму душу нації» і закликав Конгрес діяти.

Цей випадок, нагадує CNN, є останнім в серії кількох резонансних масових перестрілок, які потрясли країну, включаючи стрілянину в супермаркеті міста Боулдер, штат Колорадо, внаслідок якої загинуло 10 осіб, а також в Атланті, штат Джорджія, коли було вбито вісім осіб.

Читайте також: Байден пообіцяв посилити контроль над зброєю в США

Інцидент в Індіанаполісі є щонайменше 45-м масовим розстрілом у США за останній місяць після трагедії біля Атланти. Хвиля масових перестрілок посилила заклики до вжиття заходів з контролю за зброєю, однак, за даними CNN, ухвалення відповідних законопроєктів у Конгресі малоймовірні.

Читайте також: У Техасі поліція запобігла масовій стрілянині біля аеропорту

Як повідомляв Укрінформ, вісім осіб загинули та значна кількість людей отримали поранення внаслідок стрілянини на об'єкті компанії з перевезення вантажів FedEх в американському місті Індіанаполіс. Стрілянину з автоматичної зброї влаштував чоловік, який, за даними поліцейських, котрі прибули на місце події, наклав на себе руки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-